logo_dezaaierHartelijk welkom op de website van De Zaaier

Welkom op de website van de CGK de Zaaier in Harderwijk, waar u allerlei informatie vindt over wie wij zijn, wat wij doen en wat wij geloven. Kijk gerust eens rond en ontdek zelf wat er in onze gemeente allemaal gebeurt. Wat we vooral willen doen is:

samen God ontmoeten en Hem aanbidden
samen Hem prijzen in ons lied
samen luisteren naar Zijn Woord

en:

elkaar ontmoeten
elkaar liefhebben
elkaar steunen

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs. De deuren staan elke zondag open. We heten u alvast van harte welkom in onze gemeente.

Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3 vers 16)

Nieuws

 

Nieuwsbrief Werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk

Engels, Arabisch, Russisch en Nederlands: tijdens een mannenfietstocht van het House of Joy klinken er allerlei talen door elkaar. Je leest er meer over in de nieuwsbrief van de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk, die ook informatie geeft over de taartenactie voor het azc en de Vluchtelingengebedsweek die op 19 juni begint.

Belijdenisdienst zondag 5 juni (Pinksteren)

Op zondag 5 juni vieren we het Pinksterfeest. In de ochtenddienst, die begint om 9.30 uur, gaat ds. Middelkoop voor en hopen zeven jongeren belijdenis van hun geloof te doen. We lezen Handelingen 2: 1-13. Het thema van de preek is: Wat een wonder!
In de middagdienst (17.00 uur) gaat ds. S. Griffioen uit Eemdijk voor. De tekst voor de preek is Handelingen 8:35. Thema: Hij verkondigde hem Jezus.
Ook is er om 14.30 uur een internationale kerkdienst in het gebouw van Sefanja, Stationslaan 121.
Op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, is er om 9.30 uur een zangdienst, die mede is voorbereid door jongeren uit de gemeente. We zingen psalmen en liederen, en ds. Middelkoop houdt een meditatie.
Van harte welkom in de verschillende diensten!

Internationale dienst op zondag 5 juni (Pinksteren)

Op zondag 5 juni (Pinksteren) hebben we weer een internationale kerkdienst, met onder anderen bewoners van het azc en statushouders uit Harderwijk. De dienst begint om 14.30 uur in het gebouw van Sefanja (Stationslaan 121) en de voorganger is ds. Middelkoop. We luisteren naar het Pinksterevangelie (Handelingen 2) en zingen psalmen en liederen in diverse talen. Na afloop is er tijd voor ontmoeting. Iedereen is van harte welkom. Bidt u mee om een gezegende dienst?

Passie-/paassamenzang uitzending op 13 april om 19.30 uur

In de afgelopen periode is er het idee ontstaan om met de jongeren een zangavond te organiseren. Spontaan meldde een grote groep jongeren zich aan om hieraan mee te doen. Samen met een aantal leden van het koor Wijdt Hem uw kunst hebben ze een aantal stukken ingestudeerd. Op woensdagavond 6 april zijn er opnames gemaakt. De uitzending zal zijn op het kerktv-kanaal 706 en YouTube op woensdag 13 april om 19.30 uur.
Het koor zingt stukken uit de Passie- en Paas Cantate van Johan Bredewout. De jongeren zingen “Via Dolorosa”, “Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem” en “Een toekomst vol van hoop”. Verdere medewerking is verleend door ds. Middelkoop (spreker), Marijn de Jong (dirigent) en Annemarie Langerak–Mons (dwarsfluit). Wij wensen u en jou veel kijkplezier!