Evangelisatie

Evangelisatie heeft alles te maken met geloven. Als je iets heel bijzonders meemaakt, geef je het graag door. Dit geldt niet minder voor het Evangelie: de goede boodschap van God. Hieronder volgt een korte uitleg over evangelisatie, de evangelisatieactiviteiten van De Zaaier, en de weg om ons te vinden.

Het reddende en bevrijdende Evangelie moet doorgegeven worden aan alle ongelovigen of andersdenkenden in eigen land. De motivatie waarom dit nodig is vindt u in ‘Wat wij geloven’. Iedere christen die de Heere Jezus Christus als Redder heeft leren kennen, zal een verlangen krijgen dit door te vertellen en deze ‘opdracht’ uit te willen voeren. In ons beleidsplan staat een tekst uit de Bijbel genoemd die ons aanspoort dit als verantwoordelijkheid te voelen. Het is het (zendings)bevel van Jezus; dit is te lezen in het boek Mattheus (28 vers 19): “Gaat dan heen, onderwijst al de volken”.

Evangelisatie-activiteiten

Hieronder treft u een overzicht van de activiteiten die vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk te Harderwijk (mede) worden georganiseerd:

  • Bakenwerk
   In samenwerking met diverse kerkelijke gemeenten uit Harderwijk en omstreken wordt het Bakenwerk georganiseerd. Ze organiseren onder andere in de zomermaanden de jaarlijkse campingevangelisatie op de Kriemelberg te Ermelo. Zie ook http://www.bakenharderwijk.nl.
  • Koffieochtend en handwerkochtend
   We hebben de koffieochtend op de eerste vrijdag van de maand in een zaal van de kerk. De derde dinsdag van de maand is er een haak- en breiochtend. Beide zijn van 10.00-11.30 uur. Voor koffie thee en lekkers wordt gezorgd.
  • KinderBijbelDag
   In de voorjaarsvakantie houden we een KinderBijbelDag (KBK) van 10.00-15.00 uur. Alle kinderen zijn dan van harte welkom in de kerk. Het is een dag met luisteren naar verhaal, spelletjes en en zingen met elkaar.
  • Paasactie en -brunch
   Met Pasen brengen we een Paasgroet aan de inwoners van de Zeebuurt. De bewoners worden van harte uitgenodigd om de samenkomsten tijdens Pasen te bezoeken. We houden op eerste paasdag een paasbrunch bij de kerk. Hierbij is ook iedereen vanuit de Zeebuurt welkom.
  • Burendag en Rommelroute
   In september doen mee met de Burendag/Rommelroute in de Zeebuurt. Met o.a. kraampjes voor de kerk. De kerk is open voor koffie thee en limonade.
  • Kerstactie
   We sluiten het jaar af met de Kerst huis-aan-huis folderactie met een leuke kerst-attentie. In de folder worden de buurtbewoners uitgenodigd om de samenkomsten tijdens Kerst te bezoeken. Deze huis-aan-huis bezorg-actie wordt samen met een aantal kerken in Harderwijk gedaan. Op kerstavond hebben we lichtjesavond voor de kerk, met veel samenzang en een gedicht. Hier is ook iedereen welkom. We sluiten af met wat lekkers.

Laat je gewoon eens aanspreken!

Voelt u zich aangesproken door de boodschap van de Bijbel of wilt u zich er verder in verdiepen? Dan ontmoeten we u graag in onze diensten of bij één van de op deze website genoemde kringen, verenigingen of andere activiteiten!
Woont u in Harderwijk/Hierden en heeft u nog geen Bijbel of wilt u een gedeelte over het leven van de Heere Jezus lezen, neem gerust contact met ons op. Wij willen u graag verder helpen én u ontvangt een Bijbel van ons cadeau.
Ook als u geïnteresseerd bent in één van de evangelisatieactiviteiten, kunt u contact met ons opnemen.