Collecte Hulpverleningszondag

De eerste zondag van februari is het Hulpverleningszondag. Dit jaar staan noodhulpprojecten en projecten die daaruit zijn voortgekomen centraal. In het bijzonder die in Nepal, Haïti en op de Filipijnen. De tyfoon Haiyan op de Filipijnen maakte in 2013 miljoenen slachtoffers. In het nieuws lijkt een ramp snel voorbij, maar de sporen van Haiyan zijn nog steeds zichtbaar. Tyfoons zijn mede het gevolg van klimaatverandering. Bij de wederopbouw zet de bevolking zich daarom onder meer in voor ‘groene’ landbouw. De bevolking doet het werk zelf. En vooral: samen. Deputaten diaconaat blijven nog een aantal jaren betrokken bij dit project: namens én samen met de kerken!

Op de komende Hulpverleningszondag (7 februari) wordt er een collecte gehouden om de diverse (noodhulp) projecten, onder meer op de Filipijnen, in Nepal en Haïti, mogelijk te blijven maken. Van harte aanbevolen!