Geef kleding voor vluchtelingen

UPDATE 8 november: Naar aanleiding van onderstaande oproep is er inmiddels ruim voldoende kleding binnengekomen. Op dit moment kan er geen kleding meer worden ingeleverd!


Ons gemeentelid Janneke van den Berg was eind oktober met vijf anderen via stichting Live for Lives in Griekenland, in vluchtelingenkamp Kalochori. In dit kamp leven ruim 450 mensen, waarvan 200 kinderen, in slechte omstandigheden. De mensen komen uit Syrië en zijn gevlucht voor de oorlog. De tenten staan voor een groot deel in een fabriekshal, waar geen verwarming is, en deels buiten, waar het nu al veel te koud en vochtig is.

Janneke van den Berg is een kledinginzameling voor de vluchtelingen in dit kamp gestart. “Half november kan er een vracht winterkleding mee op een vrachtwagen richting dit kamp. Ik wil zoveel mogelijk kleding inzamelen en heb uw hulp heel hard nodig! Wilt u kijken of u warme winterkleding over heeft? Zowel dames-, heren-, als kinderkleding is van harte welkom!  Winterjassen en warme schoenen hebben prioriteit. Maar ook truien en broeken, breiwol en warme stoffen zijn nodig! Maat S en M zijn het meest nodig en schoenen niet groter dan maat 45, omdat de meeste mensen vrij klein zijn. We zoeken naar functionele kleding waar geen gaten in zitten.”

Vanaf vrijdagavond 4 november staan er dozen klaar in zaal 2 van de kerk. Verschillende dozen voor jassen, broeken, truien, schoenen en overige spullen. “Het is een spoedinzameling, uiterlijk 12 november moet ik alles binnen hebben en gaan sorteren. Het zou geweldig zijn als we zo onze medemensen met dezelfde rechten en behoeften als wij, een beetje warm de winter door kunnen helpen!”