Gebedsavond vervolgde kerk

Op vrijdag 16 juni is er in Harderwijk een avond van gebed voor vervolgde christenen. Recent eisten aanslagen in Egypte de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat. Ze werden verspreid over heel de wereld. En in Nigeria werden opnieuw meisjes en vrouwen door Boko Haram ontvoerd. Wat is hun toekomst?
Dit is slechts een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Het geweld tegen christenen neemt toe.

Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen wat voor impact dit heeft op de lokale kerk. Toch kunnen we een verschil maken in het leven van vervolgde christenen. Landsgrenzen en gevangenismuren belemmeren ons gebed niet. Tijdens de Avond van Gebed op 16 juni in Het Visnet (Frankenskamp 2) in Harderwijk staat het gebed voor vervolgde christenen centraal. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur.  Je kunt de hele Avond van Gebed meemaken maar er ook voor kiezen om een deel van de avond te komen. We luisteren dan naar verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen hen door ons gebed. Van harte welkom.