Nog geen reacties

Informatieavond stichting Gave

Begin 2016 komt er in Harderwijk een asielzoekerscentrum. In dit azc op het voormalige kazerneterrein Kranenburg-Noord zal plaats zijn voor 800 bewoners. Zij komen voornamelijk uit Syrië, Eritrea, Irak, Somalië en Afghanistan.

Als kerk willen we graag iets betekenen voor deze mensen die om allerlei redenen hun land zijn ontvlucht. De Bijbel roept ons immers op meerdere plaatsen op om naar vreemdelingen om te zien. Zo zal er de komende tijd behoefte zijn aan gastadressen, die een asielzoeker of asielzoekersgezin thuis op de koffie of thee uitnodigen, een keer samen willen eten, een fietstocht maken en dergelijke. Daarbij zal er de nodige begeleiding worden geboden.

Op D.V. dinsdag 1 december belegt stichting Gave, die kerken en christenen toerust voor de ontmoeting met asielzoekers, een informatieavond in Harderwijk. Deze avond, die begint om 20.00 uur, wordt gehouden in de Bethelkerk (De Wittenhagen 28) en staat open voor geïnteresseerden uit alle kerken. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de leefwereld van vluchtelingen en mogelijkheden om met hen in contact te komen!

Zie ook: http://www.gave.nl/over-gave/actueel/agenda/informatieavond-harderwijk